Toni Grecu, la o lună după ce a scăpat de coronavirus: Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă

Toni Grecu FOTO: Captură video
Toni Grecu FOTO: Captură video

Fondatorul grupului umoristic Divertis, Toni Grecu, a declarat că se luptă cu revenirea la o viață normală după ce plămânii i-au fost afectați în proporție de peste 50% în urma infectării cu noul coronavirus.

„Mă lupt cu revenirea la viața normală. Am stat în spital trei săptămâni și după aceea a început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că în afara domiciliului nu prea am putut să mă mișc, din cauza insuficienței respiratorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă”, a decarat Toni Grecu duminică, la Antena3.

Toni Grecu a mai spus că imediat după externare a fost nevoit să facă pauză după fiecare treaptă pe care o urca.

„Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac.

Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză. (…) Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică”, a mai spus Toni Grecu.

Acesta a mai spus că nu este în formă fizică maximă și că va dura luni de zile și că nu se știe dacă funcția pulmonară se recapăt în proporție de 100%.

„Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi care au rămas cu urmări. Dorința mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media”, a mai spus Toni Grecu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.