Tocmai s-a produs un cutremur de 7,8 grade. A fost emisă o avertizare de tsunami

Locul unde s-a produs seismul. Sursa: US Geological Survey

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs miercuri, 22 iulie. El a fost simțit până la 800 de kilometri distanță.

Seismul s-a produs în largul coastei de sud a statului Alaska, la o adâncime de doar 10 kilometri, anunță US Geological Survey. El a avut loc la 99 de kilometri distanță de localitatea Perryville din Alaska.

Potrivit abc7.com, a fost emisă și o alertă de tsunami pentru Alaska. Cutremurul s-a simțit până în orașul Anchorage din Alaska, aflat la o distanță de 800 de kilometri de epicentrul seismului.

Deocamdată nu se știe dacă seismul a produs victime sau pagube.

„Centrul de Avertizare Anti-Tsunami încă evaluează impactul cutremurului asupra coastei Californiei”, a anunțat Agenția Națională de Meteorologie din SUA.

seism alaska cutremur
Locul unde s-a produs cutremurul. Sursa: US Geological Survey

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.