Tocmai a intrat în vigoare un nou cod galben de vreme rea: vijelii, ploi torențiale, grindină, descărcări electrice

nori furtună
Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme urâtă. Codul este valabil în aproape toată țara.

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 11.00 – 18 iunie, ora 06.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, se arată în avertizarea ANM.

Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea, aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.