Tocmai a fost emis un cod galben de ploi și vijelii pentru 9 județe

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme urâtă pentru 9 județe din țară.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Interval de valabilitate: 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…30 l/mp local, iar pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.