Toate probele de la BAC, în aceeași zi? Ce propune ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, dorește ca examenul de Bacalaureat să fie susținut într-o singură zi, pe calculator.

”Noi sperăm ca într-un viitor să putem avea, spre exemplu, un examen de Bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline, cu pauze între probe, în așa fel încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, de competențe digitale, de competență antreprenorială, de competențe de înțelegere a unui text”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Liberalul, ex-PSD, susține că probele de la BAC ar urma să fie date pe calculator în aceeași zi, cu pauze între testări.

Cîmpeanu a evitat să ofere, însă, și un termen în care va fi implementat noul sistem de testare de la Bcalaureat.

Nu este, însă, singura modificare pe care o dorește ministrul.

Admiterea la liceu ar putea fi făcută din nou prin concurs, însă totul depinde de cât de repede va fi adoptată noua lege a educației.

”Suntem în consultări cu experți în educație pentru următoarea variantă: cei care optează să susțină un examen de admitere la un anumit liceu vor fi declarați admiși la acel liceu. Toți ceilalți susțin Evaluarea națională și vor intra în repartiție computerizată”, a explicat Cîmpeanu.

”Nu există nicio obligativitate, este doar o modalitate de flexibilizare. Nu există pentru niciun elev obligativitatea să se prezinte la admitere, având la dispoziție posibilitatea de a se prezenta ca și până acum doar la Evaluarea Națională”, a adăugat ministrul.