Toate meciurile de fotbal din România au fost anulate din cauza pandemiei

Foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile de fotbal până la data de 31 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma unei ședințe ce a avut loc joi, 12 martie, la Casa Fotbalului, și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie.

În funcție de evoluția situației la nivel național hotărârea luată de FRF poate suporta modificări.

Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate, se arată într-un comunicat de presă al FRF.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.

Publicația spaniolă Marca a relatat joi că UEFA va anunța astăzi suspendarea meciurilor din Liga Campionilor și din Europa League din cauza pandemiei de coronavirus.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.