Toate datele despre Simona Halep – Sloane Stephens, finala Roland Garros 2018

Simona Halep, liderul mondial, o va întâlni pe americanca Sloane Stephens, locul 10 în lume, sâmbătă, la ora 16:00, în finala feminină de la Roland Garros 2018.

Românca în vârstă de 26 de ani joacă a treia finală din carieră la turneul de Grand Slam de pe zgură. Simona Halep nu a câștigat încă trofeul la Roland Garros, cedând dramatic atât în 2014, cu rusoaica Maria Șarapova, cât și anul trecut, în fața surprinzătoarei Jelena Ostapenko.

Sloane Stephens nu este nici ea o străină a finalelor de Grand Slam. Anul trecut a câștigat titlul acasă, la US Open. La Roland Garros, cea mai bună performanță din carieră, până în acest an, erau patru prezențe în optimile de finală.

Stephens nu a mai bătut-o pe Halep de 5 ani

Americanca din Florida, în vârstă de 25 de ani, a învins-o sec în semifinalele de la Roland Garros 2018, scor 6-4, 6-4, pe compatrioata Madison Keys, care îi căzuse pradă și în finala de la US Open.

Stephens a avut un parcurs aproape fără cursur la Roland Garros în acest an, zdrobindu-le în două seturi pe Arantxa Rus, din Olanda, Magdalena Frech, din Polonia, Anett Kontaveit, din Estonia, și Daria Kasatkina, din Rusia.

Singurele emoții ale americancei la Paris i-au fost date de Camila Giorgi, din Italia, pe care a bătut-o greu, cu 8-6 în decisiv.

Sloane Stephens, adversara Simonei Halep din finala Roland Garros 2018. Foto: Roland-Garros Facebook

Simona Halep și-a asigurat poziția de lider WTA după victoria extraordinară din semifinale cu Garbine Muguruza, a treia jucătoare a lumii, însă Stephens nu este cu deloc mai prejos decât iberica.

Americanca lovește mingea extraordinar de puternic și are un simț foarte dezvoltat al găsirii liniilor ideale.

Simona Halep – Sloane Stephens 5-2

Cele două finaliste de la Roland Garros 2018 s-au mai întâlnit de șapte ori până acum. Românca s-a impus în primul duel, la Barcelona, în 2012, când românca și americanca își finalizau adolescența.

Au urmat două succese ale jucătoarei din SUA, pe cimentul Australian, la Hobart și Melbourne, în 2013, iar apoi patru victorii ale Simonei, dintre care una la Roland Garros, în 2014. Românca nu a mai pierdut de cinci ani cu Sloane Stephens, jucătoare considerată de mulți a fi urmașa Serenei Williams.

Niciunul dintre cele șapte dueluri Simona Halep – Sloane Stephens nu a ajuns în setul decisiv.