Toader, despre amnistie și grațiere: „Viața are multe dimensiuni”

Tudore Toader FOTO: Gov.ro
Tudore Toader FOTO: Gov.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că românii „au mai multe de rezolvat” și că nu stă totul în amnistie și grațiere.

„România şi românii au mult mai multe de rezolvat. Viaţa asta socială, economică, politică, de care vreţi dumneavoastră, are multe dimensiuni, nu stă totul în amnistie şi graţiere, ca ori de câte ori ne vedem să vorbesc de amnistie şi graţiere.

Sunt multe alte subiecte”, a spus Toader, întrebat de jurnalişti despre ordonanţele de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii.

La ședința de duminică cu liderii social-democraților, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu se teme să vorbească despre amnistie și grațiere, deși aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în România.

„Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal.

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum. Nu mai ezitați. Hotărâți-vă când și dacă! PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile.

Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăia plătiți de Sorosică prin Bitcoins, ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul.

Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și când sunt date pentru mine”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.