TIR-ul morții din Marea Britanie. Încă două persoane au fost arestate

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Încă două persoane au fost arestate în cazul camionului din Marea Britanie în care au fost descoperiți 39 de oameni morți. Este vorba de un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 38 de ani, din Warrington, Cheshire.

Detectivii îl audiază în continuare pe șoferul camionului. Toți sunt suspecți de crimă. Presa britanică scrie că șoferul, în vârstă de 25 de ani, ar fi leșinat după ce a deschis ușa din spate a autovehiculului.

Poliția crede că unitatea de tractare – partea din față a camionului – a intrat duminică în Țara Galilor, după ce a călătorit din Dublin. Remorca ar fi sosit miercuri la ora 00.30, la Purfleet, venind din Zeebrugge, Belgia. Camioneta și remorca au părăsit portul Purfleet la scurt timp după ora 01:05 în aceeași zi. Mo Robinson ar fi preluat remorca din Purfleet, comitatul Essex.

31 de bărbați și 8 femei au murit în camion. Camionul era înmatriculat în Bulgaria și a fost descoperit într-o zonă industrială de lângă Londra. Containerul frigorific pe care îl transporta irlandezul venise cu feribotul din Belgia.

Potrivit unor surse citate de presa din Marea Britanie, aceștia ar fi putut muri din cauza temperaturilor foarte scăzute din containerul frigorific, de sub -25 de grade Celsius. Este luată în continuare în calcul ipoteza că aceștia au fost victimele traficului de migranți.

Cea mai gravă tragedie din cauza traficului de migranți în care au căzut victime chinezi s-a întâmplat în Marea Britanie în anul 2000. 58 de chinezi au fost descoperiți înghesuiți într-un camion din portul sudic al Doverului.

În 2015, 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. Șeful rețelei de trafic de migranți, un afgan, și trei complici bulgari, au primit câte 25 de ani de închisoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.