Tipuri de pantofi bărbătești – Recomandări utile pentru iubitorii de modă

Sursa foto: pexels.com

La fel ca femeile, bărbații își doresc să arate impecabil și să urmeze cele mai noi tendințe din lumea modei. Din acest motiv, chiar dacă garderoba unui bărbat nu o poate egala pe cea a unei femei, trebuie să conțină piese vestimentare ușor de asortat și în care să se simtă cât mai confortabil. 

Din fericire, în ceea ce privește încălțămintea bărbaților, există numeroase modele pentru care poți opta, în funcție de anotimp și de ținuta pe care o porți. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de pantofi bărbătești, indispensabile unui bărbat modern!

Pantofii sport

Cei mai populari pantofi pentru bărbați sunt cei sport, din materiale naturale, care pot fi purtați în aproape orice combinație și la orice eveniment. Indiferent dacă dorești niște adidași cu leduri sau pantofi clasici sport, dispui de o gamă variată, din care poți alege perechile pe gustul tău, oricare ar fi acela. 

Găsești pantofi bărbătești pe epantofi.ro și îi poți asorta ușor atât la costume clasice, cât și la ținute lejere, compuse din jeanși și tricou, ideale pentru ieșirile în oraș sau pentru sesiuni lungi de shopping. Extrem de comozi, pantofii sport nu trebuie să lipsească din garderoba masculină.

Pantofii Oxford

Pantofii Oxford sunt extrem de populari în rândul bărbaților de pretutindeni datorită stilului practic și a designului unic. Aceștia au apărut încă din anii 1800, fiind adevărate vedete în Scoția și Irlanda acelor ani. Pantofii Oxford cu șiret reprezintă un exemplu clasic de eleganță și bun gust, potrivindu-se la numeroase evenimente: întâlniri de afaceri, petreceri, la o cină în oraș. 

De asemenea, pantofii Oxford sunt preferații domnilor chiar și la ocazii speciale cum ar fi o nuntă, un botez sau o ceremonie, deoarece se potrivesc perfect cu un costum clasic. Sunt pantofi rigizi, formali și confortabili, putând fi purtați și cu ținute smart casual, deși se adresează mai degrabă ținutelor elegante sau office.

Mocasini sau loafers

Mocasini, loafers, espadrile? Acest gen de pantofi sunt ideali pentru bărbați, fiind niște modele de încălțăminte universale, confortabile și accesibile, pe care designerii le aduc mereu în lumina reflectoarelor. Din punctul de vedere al designului, mocasinii sau loafersii seamănă cu adidașii, doar că nu au șireturi și sunt realizați din cauciuc, piele sau pânză. 

Pot fi combinați cu jeanși, pantaloni scurți sau clasici, deoarece sunt comozi și au un aspect plăcut. Dacă sunt confecționați din materiale ușoare precum pânza, mocasinii se pot purta și pe timpul verii, fiind ideali pentru a pune în evidență un stil vestimentar relaxat și comod.

Pantofii Monk

Pantofii Monk reprezintă încălțămintea pe care călugării obișnuiau să o poarte odinioară, de unde provine și termenul englezesc de monk – călugăr. În prezent, însă, nu reprezintă decât un alt exemplu de pantofi stilați, pe care bărbații nu trebuie să-i ocolească. 

Poți purta pantofi Monk într-o ținută de zi, la birou sau în oraș. Pantofii Monk se remarcă prin existența a una sau două catarame, care sunt distribuite uniform în părțile laterale și prin vârful ușor rotunjit. Trebuie să știi că acești pantofi sunt comozi, fiind disponibili într-o varietate de modele și culori pentru toate gusturile.

Cizme și ghete

Pe piață există numeroase încălțări bărbătești destinate sezonului rece, de la cizme și ghete, până la bocanci și pantofi. Astfel, indiferent dacă mergi la birou, călătorești sau urci pe munte, poți alege încălțămintea potrivită, fabricată din materiale rezistente. 

Optează pentru ghete și cizme negre sau maro, ușor de asortat, care pot completa perfect un costum, fie el elegant sau casual. Aceste tipuri de încălțăminte ideale pentru iarnă pot fi asortate și cu haine groase și cu bluze subțiri, în funcție de evenimentul la care participi și de gradul de confort dorit.

Alege întotdeauna încălțăminte de calitate, în funcție de sezon și de ocaziile unde plănuiești să o porți. Datorită modelelor numeroase de încălțăminte bărbătească, poți găsi ușor pantofii care te reprezintă și îți pun în evidență orice ținută.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.