Tinerii matematicieni români au câștigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică

România a obținut o medalie de aur, două de argint și trei de bronz la cea de-a 34-a Olimpiadă Balcanică de Matematică, organizată la Ohrid, în Macedonia.

La competiția desfășurată la începutul lunii mai au participat până la șase elevi de liceu din fiecare țară. Concursul este unul de pregătire pentru Olimpiada Internațională de Matematică.

La întrecerea matematicienilor balcanici au participat elevi din Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia și Turcia (țări membre) cât si echipe invitate, din Arabia Saudita, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Marea Britanie și Qatar

Fiecare participant a avut de rezolvat probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră. Timpul alocat rezolvărilor a fost de patru ore și 30 de minute.

Ciprian Mircea Bonciocat, de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” a obținut punctaj maxim la toate cele patru probe și a obținut medalia de aur.

Mihnea-Gabriel Doica (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Dragos Manea (31 de puncte) de la Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov s-au întors din Macedonia cu medalii de bronz, în timp ce Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta si Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic International de Informatica din București au cucerit bronzul.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.