Tinerii informaticieni ai României au strălucit la un important concurs internațional

Tinerii informaticieni ai României au câștigat 7 medalii la concursul de la Shumen. Foto: edu.ro
Tinerii informaticieni ai României au câștigat 7 medalii la concursul de la Shumen. Foto: edu.ro

Delegația României a obținut patru medalii de aur, la seniori, și trei medalii de bronz, prin lotul de juniori, la Turneul Internațional de Informatică de la Shumen, în Bulgaria.

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori (foto sus) format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Ștefan Constantin-Buliga (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Brăileanul Alex Tatomir este unul dintre cei mai promițători informaticieni români, strângând până acum opt medalii internaționale la concursurile de Informatică: cinci de aur, două de argint și una de bronz.

Tânărul este urmărit de cinci universități de top din Anglia.

„Opțiunea mea principală este University of Oxford. Cu toate acestea, nu am eliminat posibilitatea unei facultăți din țară”, a spus Alex Tatomir.

Cei trei elevi laureați cu bronz, componenți ai lotului de juniori, sunt Daniel-Ștefan Boni (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), anunță Ministerul Educației Naționale.

Competiția a avut loc la finalul lunii noiembrie. Este a VIII-a ediție a întrecerii internaționale din Bulgaria, care a adunat unii dintre cei mai buni tineri informaticieni din țara gazdă, România, Polonia, Moldova, Rusia, Serbia și Ucraina.

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) și Adrian Panaete (Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani), respectiv de studenții Lucian Bicsi și Teodor Stelian Ionescu, ambii de la Universitatea din București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.