Timp de 7 ani, angajata unei bănci a furat din conturile clienților. Suma totală este uriașă

birou angajată
Foto: Pexels / pixabay.com

Angajata unei bănci din Mediaș, județul Sibiu, a fost reținută după ce a retras din conturile clienților peste 140.000 euro, relatează publicația locală „Ora de Sibiu”.

Femeia în vârstă de 57 de ani a retras în mod repetat diverse sume de bani din conturile mai multor clienți, pe parcursul a 7 ani. Prejudiciul se ridică la peste 140.000 de euro.

Femeia este bănuită că, în perioada 2015 – 2022, în calitate de angajată a unei unități bancare cu punct de lucru în municipiul Mediaș, ar fi retras în mod repetat diverse sume de bani din conturile a 8 clienți ai băncii.

Fosta angajată este cercetată acum pentru delapidare, fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și fals material în înscrisuri oficiale.

Foto: Pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.