Soluția găsită de un mare oraș din România pentru oamenii străzii

Containerele cumpărate de autoritățile locale pot găzdui 100 de oameni fără adăpost pe perioada iernii. Foto: Opinia Timișoarei
Containerele cumpărate de autoritățile locale pot găzdui 100 de oameni fără adăpost pe perioada iernii. Foto: Opinia Timișoarei

Oamenii fără adăpost dintr-un oraș din vestul țării ar putea avea o locuință pe perioada iernii.

Direcția de Asistență Socială din Timișoara dispune de 104 locuri pentru oamenii fără adăpost, iar săptămâna viitoare va începe lucrările de igienizare a centrelor.

Consiliul Local a aprobat un buget suplimentar de 342.941 de lei, iar Direcția de Asistență Socială are în plan dublarea numărului de locuri pentru această iarnă. Autoritățile locale vor să investească în containere sociale.

”Ni s-a alocat acum, la ultima rectificare, o sumă pentru a cumpăra 12 containere sociale, care ofera toate condițiile, pornind de la cazare, partea igienico-sanitară. Ele pot fi autorizate, sunt mobile și pot fi mutate acolo unde municipalitatea va avea nevoie. Fiecare container poate găzdui 8 sau 10 persoane, în funcție de dimensiune. Noi avem convingerea că va fi totul bine și măcar în a doua parte a iernii vom putea să ne bucurăm și de acele containere sociale. Nu e o soluție definitivă, lucrăm la un proiect european, odată cu câștigarea proiectului pe care îl depunem la ADR Vest putem să ridicăm o locație modernă, cel putin așa cum este cea de pe strada Telegrafului”, a declarat directorul Directiei de Asistenta Sociala, Rodica Cojan, citată de Opinia Timișoarei.

Direcția de Asistență Socială nu este singura care poate primi oameni fără adăpost pe perioada iernii în Timișoara. Oamenii străzii pot fi cazați și la Azilul de noapte Pater Jordan, 75 de locuri, dar și la adăpostul Fundația Timișoara ’89, unde sunt disponibile alte 50 de locuri.

Mai mult, autoritățile locale vor să își extindă aria de acțiune în viitor.

”Vrem să facem un centru pentru femei abuzate, vrem să facem și o incluziune a oamenilor, să construim apartamente sociale, să îi și integrăm. Vrem de asemenea să și prevenim asta, sa nu mai ajungă oamenii în stradă”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Imre Farkas, pentru sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.