Țigările electronice ar putea fi interzise în spații publice închise

FOTO: haiberliu/Pixabay.com
FOTO: haiberliu/Pixabay.com

Un proiect de lege depus în Senat propune interzicerea țigărilor electronice în public, precum cele clasice.

Senatorul USR Cristian Ghica a spus, la Digi24, că această lege are un puternic caracter preventiv și că e foarte important „să asimilăm țigările cu tutun încălzit și cele electronice celor obișnuite și să nu mai fie permisă să se folosească în spații publice închise”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat în luna aprilie că țigările electronice și cele cu tutun încălzit ar trebui promovate în aceleași condiții în care sunt și cele clasice, pentru că au început să devină foarte tentatnte pentru adolescenți.

„900% creștere în utilizarea țigărilor electronice în școlile (din SUA) în perioada 2011-2015. Un răspuns clar pentru cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor și nu influențează adolescenții”, susține Arafat, pe pagina sa de Facebook, unde a distribuit un articol publicat de CNN, care arată că fumatul de țigări electronice s-a transformat într-o adevărată epidemie pentru liceenii americani.

„Vorbim de țigările electronice care se află pe piață mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor și impactul noilor dispozitive intrate pe piață recent (IQOS).

Este clar că trebuie acționat urgent prin interdicția promovării și a utilizării în spațiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile țigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, a mai spus Arafat, în luna aprilie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.