Medici acuzați că au uitat un tifon în corpul unei fetițe operate de apendicită

tifon uitat fetiță
Mama fetiței operate. Foto: Captură Digi24

Medicii de la Spitalul Orăşenesc din Sinaia ar fi uitat un tifon în corpul unei fetițe de 11 ani operate de apendicită, relatează postul de televiziune Digi24.

În urmă cu un an, ea a fost operată de apendicită. Deși operația părea să fi avut succes, în ultimul timp fata a început să aibă dureri puternice de burtă. Medicul care a consultat-o i-a prescris un tratament cu antibiotice, însă acestea nu au avut niciun efect, iar durerile continuau.

La sugestia specialistului, părinții și-au luat fata și au internat-o la Spitalul de Copii din Brașov. Aici, medicii au observat că atunci când urina, fetița elimina fibre de tifon.

Maria Marcu, mama fetei, a povestit pentru sursa citată clipele de spaimă prin care a trecut: „Am văzut că ceva îi iese. Am pus mâna, am tras, m-am speriat, am crezut că este un maţ, nu puteam să îmi închipui ce ar fi putut să fie, am lăsat-o, am zis: „mami, stai aici, nu te mişca”. Am intrat în urgenţe, am strigat cu o voce îngrozită: „vă rog, ajutaţi-mi copilul, iese ceva din ea”. Au văzut, şi-au dat seama că ceva este în neregulă, au luat-o pe fetiţă, au pus-o pe masă şi au văzut că, de fapt, este un tifon”.

Fata a fost operată din nou, iar medicii au găsit reziduuri textile în corpul ei. Din fericire, fetiţa se simte bine acum.

Materialul textil pare să fi fost o compresă sau un tampon. Specialiștii au extras câteva fire din materialul textil pentru a identifica exact sursa acestuia.

Reprezentanţii Spitalului din Sinaia au refuzat să ofere explicaţii cu privire la acest caz.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.