Tibi Ușeriu a fost scos din cursa Yukon Arctic Ultra

FOTO: Captură video Tășuleasa Social/Facebook
FOTO: Captură video Tășuleasa Social/Facebook

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a fost scos din competiția Yukon Arctic Ultra. Organizatorii au luat decizia luni seară, la 24 de ore de la startul competiției, după ce sportivul român a suferit degerături grave la degetele piciorului drept și a fost transportat cu un elicopter la spital.

„Din păcate, acest telefon – așteptat cu sufletul la gură – ne-a adus vești proaste: Tibi a suferit degerături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs și încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul.

Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici”, scrie pe pagina organizației Tășuleasa Social, asociație pentru care Tibi Ușeriu a plecat, din nou, la un maraton extrem.

Ultramaratonistul a reușit să parcurgă 80 de kilometri în 24 de ore de la startul cursei, care are loc în condiții de temperaturi extreme, într-o zonă sălbatică a Canadei. În momentul startului, termometrele arătau -38 de grade Celsius.

Această competiție este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra, pe care Tibi Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv. Sportivul este singurul din România care s-a înscris la cursa din Canada, la proba de 700 de kilometri, alături de alți 41 de concurenți din alte state.

Anul trecut, doar un concurent a reușit să ajungă la linia de finish. Doi concurenți au suferit amputații severe din cauza degerăturile. Medicii au fost nevoiți la unul dintre ei să ia decizia de a-i amputa ambele picioare și mâna stângă.

Yukon Arctic Ultra se desfășoară în perioada 3 – 16 februarie. Se pleacă din Whitehorse și continuă pe traseul Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek, iar sosirea este la Dawson City.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.