TheresExit. Premierul Marii Britanii, Theresa May, își dă demisia

Foto: www.gov.uk

Theresa May a anunțat că își va da demisia din funcția de premier al Marii Britanii, transmite BBC.

Ea a spus că eșecul de a pune în aplicare Brexitul este „un mare regret”. May a menționat că își va da demisia din funcția de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. După demisia sa va fi organizat un concurs pentru desemnarea unui nou lider al partidului.

În discursul său, Theresa May a spus că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a onora rezultatul referendumului din 2016, la care britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Ea va rămâne în funcția de premier până când va fi ales un nou lider al conservatorilor.

În ultimul timp, Theresa May a fost criticată de membrii propriului partid pentru noul plan de Brexit propus deoarece acesta includea concesii făcute opoziției, mai notează BBC.

Theresa May a mai spus în discursul său că, pentru a reuși să pună în aplicare Brexitul, succesorul său va trebui să construiască un consens în Parlamentul britanic.

May a fos premier al Marii Britanii timp de 3 ani. Ea i-a urmat lui David Cameron, care și-a dat demisia după ce britanicii au votat pentru ieșirea din UE.

BBC mai arată că vocea Theresei May a tremurat la finalul discursului său: „În curând voi părăsi această funcție – a fost cea mai mare onoare din viața mea să o dețin. Am fost a doua femeie premier, dar cu siguranță nu ultima”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.