The Economist: „Kovesi, primită ca un star rock la Londra”

FOTO: Captură ProTV
Laura Codruța Kovesi FOTO: Captură ProTV

Celebra publicație The Economist a publicat în ediția tipărită un articol despre lupta anticorupție din lume, pornind de la accidentul în care și-a pierdut viața Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Scandalul din sistemul românesc de sănătate a fost dat exemplu al luptei anticorupție din România.

Jurnaliștii mai spun că Laura Codruța Kovesi a fost tratată la Summitul anticorupție de la Londra ca „un star rock”.

„Cazul Hexi Pharma este un exemplu al luptei anticorupţie din România. Scandalul a fost dezvăluit de jurnalişti de investigaţie şi autorităţile statului au reacţionat rapid şi au început anchetele. Sistemul judiciar din România a devenit din ce în ce mai independent de când a intrat în Uniunea Europeană în 2007.

Noul procuror general, numit în aprilie de un preşedinte care a fost ales pentru că a susţinut lupta anticorupţie, instrumentează cazul Hexi Pharma cu zel.

Laura Codruţa Kovesi, şefa neobosită a Direcţiei Anticorupţie din România, spune că şi agenţia pe care o conduce investighează cazul. Anul trecut a trimis în judecată peste 1.250 de oficiali şi a ajutat la înlăturarea premierului de la putere.

La summitul anticorupţie din Londra de luna trecută, Laura Codruţa Kovesi a fost tratată ca şi cum ar fi un star rock”, a scris The Economist.

The Economist atrage atenţia că oamenii tind să creadă atunci când văd lupta anticorupţie desfăşurându-se în faţa lor că lucrurile merg din ce în ce mai rău, când de fapt, încep să meargă mai bine.

sacalin

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.