„Testul ceștii de cafea”, metoda prin care un director își alege angajații la interviu

interviu angajare birou cafea

Foto: Tumisu / pixabay.com

Un director dintr-o companie a devenit viral pe rețelele de socializare datorită testului „ceștii de cafea” pe care îl utilizează la interviurile de angajare, relatează businessinsider.com.

Însă unii dintre internauți l-au acuzat că se joacă cu mintea celor aflați în căutarea unui job.

Într-un clip din 2019, reapărut pe rețelele de socializare, Trent Innes, director de dezvoltare la SiteMinder, a declarat că nu angajează oameni care nu se oferă să-și spele cana de cafea după interviu.

În videoclipul apărut în podcastul „The Venture” cu Lambros Photios, Trent Innes – pe atunci director general al Xero Australia – a dezvăluit ce strategie de angajare folosește.

În podcast, Innes a explicat că întotdeauna îi duce pe candidați până la bucătărie pentru a le oferi o băutură, fie că este apă, cafea, ceai sau o băutură răcoritoare.

„Apoi o luăm cu noi (ceașca – n.r.) și facem interviul, și un lucru la care sunt mereu atent este dacă la sfârșitul interviului persoana vrea să-și ducă ceașca goală înapoi în bucătărie”, a spus el.

„Poți să-ți dezvolți aptitudini, poți dobândi cunoștințe și experiență, dar în ultimă instanță se reduce totul la atitudine”, a mai spus Innes, explicând de ce o astfel de sarcină minoră este importantă pentru el.

La acea dată, el a mai spus că cei mai mulți candidați s-au oferit să-și ducă ceașca înapoi, și doar câțiva nu au făcut acest gest.

Episodul din podcast a reapărut acum pe rețelele sociale, fiind distribuit atât pe TikTok, cât și pe Reddit, iar unii utilizatori au susținut că strategia lui Innes este manipulatoare.

„Simt că este ciudat să-ți speli propria ceașcă la un interviu din moment ce ești invitat acolo. Probabil că aș întreba ce să fac cu ea”, a comentat un utilizator.

„Bine de știut. Dacă un angajator joacă astfel de jocuri mintale este un semnal roșu instantaneu pentru mine. Închei interviul chiar acolo”, a spus altcineva pe TikTok.

„Deci nu-și comunică nevoile și îi pedepsește pe oameni pentru că nu îi citesc gândurile? Sună ca un șef de rahat”, a comentat un internaut pe Reddit.

Deși metoda de angajare a lui Innes pare teoretic inofensivă, utilizatorii rețelelor sociale sunt convinși că semnalează o cultură toxică a muncii.

Foto: Tumisu / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version