Testele ADN arată că oasele din butoi îi aparțin Alexandrei

gheorghe dincă criminal caracal

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata dispărută în Caracal, a anunțat vineri seara că testele ADN arată că oasele arse din butoi îi aparțin chiar nepoatei sale.

Cumpănașu a spus că ministrul Justiției, Ana Birchall, l-a anunțat pe Ion Măceșanu, tatăl fetei, că rămășițele arse descoperite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă sunt ale fetei în vârstă de 15 ani.

Iată mesajul publicat de Alexandru Cumpănașu pe Facebook:

Oameni buni ai acestei tari care ne-ati fost alaturi. ALEXANDRA ESTE CONFIRMATA DECEDATA de testele ADN. Ministrul Justitiei l-a anuntat pe varul meu. Am esuat. Nu am reusit sa salvez viata acestui minunat copil. Daca as fi aflat cu cateva ore mai devreme macar de ora 21.00 joi…. Dar va promit CA NU VA SCAPA PICIOR DE POLITICIAN, PROCUROR, POLITIST, JUDECATOR, STS-ist. Asta tine de mine. Si voi rascoli tot acest sistem cu orice pret.

Tot astăzi, surse din interiorul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” declaraseră pentru Digi24 că analiza antropologică arată că oasele arse găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin unei fete cu o vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani.

Gheorghe Dincă a fost audiat de anchetatori în noaptea de joi spre vineri și și-a menținut declarațiile inițiale, potrivit cărora el le-a omorât pe Alexandra și Luiza.

Miercuri, 31 iulie, Felix Bănilă, procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a declarat că, în mod cert, Alexandra a fost la locuința lui Gheorghe Dincă: „S-a obținut în mod cert prezența cel puțin a victimei de 15 ani atât în mașina inculpatului, cât și în casa acestuia”. Probele ADN arată că fata a fost atât în locuința inculpatului, cât și în mașina sa (nu era vorba însă de testarea oaselor arse).

Anterior, adjuncta sa de la DIICOT a declarat că în curtea suspectului s-au descoperit bijuterii ale Alexandrei (inele, lănțișoare).

Legat de informația apărută în presă conform căreia Alexandra nu ar fi putut să fie arsă într-un butoi, Felix Bănilă a spus că butoiul respectiv nu este „un butoi în adevăratul sens al cuvântului”: „E o sobă, un arzător improvizat. E un suport metalic confecționat cel mai probabil de inculpat pentru a arde diverse obiecte sau resturi. Partea inferioară nu are fund și focul se pune dedesubt. El funcționează ca un arzător, ca o sobă improvizată”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.