Terapia „Tractorul” nu funcționează. Record de infecții cu noul coronavirus în Belarus

FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a fost unul dintre puținii lideri care nu au luat măsuri în ceea ce privește limitarea extinderii pandemiei de coronavirus. În urmă cu câteva săptămâni, Lukașenko a spus despre criza coronavirusului că este „o psihoză” și a criticat decizia statelor care și-au închis granițele pentru reduce intensitatea pandemiei.

Însă, Belarus, o țară cu 10 milioane de oameni, a început să înregistreze tot mai multe cazuri de îmbolnăvire COVID-19. În ultimele 24 de ore, în Belarus au fost înregistrate 420 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus, iar bilanțul îmbolnăvirilor a sărit de la 1.066 la 1.486.

Oficial, potrivit Euronews, în Belarus au fost 16 decese din cauza coronavirusului.

„Toți cei din jurul nostru continuă să ne înnebunească cu carantina și restricţiile. Ar fi o joacă de copii, am putea s-o facem în 24 de ore. Dar atunci ce mai mâncăm? Toată lumea vorbește despre asta, inclusiv ţările cele mai avansate”, spunea președintele Lukașenko în urmă cu câteva săptămâni.

Președintele Belarusului, aflat la putere din 1994, s-a opus oricărei măsuri restrictive și și-a invitat concetățenii să lucreze în continuare, să are suprafețele agricole, susținând că „tractorul vindecă pe toată lumea”.

„Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus. Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”, a mai spus Aleksandr Lukașenko.

Președintele Belarusului a făcut referire la tractoare pentru că țara sa, una puternic agricolă, este foarte mândră de producția de utilaje agricole. Compania publică MTZ exportă un număr mare de tractoare în țările din fosta Uniune Sovietică.

Lukașenko le-a recomandat oamenilor, în perioada aceasta, ca „remedii”, vodca și sauna. Și nu este singurul președinte care vine cu recomandări paralele cu medicina și total contrare cu sfaturile medicilor. Președintele unei alte foste republici sovietice, Turkmenistan, le-a recomandat cetățenilor să se protejeze de coronavirus inhalând fum de iarbă tătărască.

FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.