Teodosie, despre cei care l-au reclamat pentru discriminarea femeilor: Trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că prețuiește femeile, iar „cei care s-au scandalizat nu cunoscut textul Sfintei Scripturi”.

„Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți. Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată. Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat.

Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat. Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu. Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a spus ÎPS Teodosie, duminică, la Antena 3.

Arhiepiscopia Tomisului susţine că afirmaţiile Înalt Prea Sfinţitului Teodosie referitoare la femei nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibiliei, şi se întreabă dacă Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va sancţiona în premieră un cult oficial recunoscut de către statul român. Instituția transmite că în cartea Facerea, capitolul 3, se relatează căderea strămoşilor Adam şi Eva în păcat, textul descriind cum şarpele a amăgit iniţial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al Grădinii Raiului.

Un alt argument al Arhiepiscopiei Tomisului îl reprezintă prima epistolă către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, cap. 2, v.14: „Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă”.

„Aceasta este o constatare a Sf. Pavel şi nu o acuză la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere. Astfel, Sf. Pavel expune învăţătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii”, a precizat Arhiepiscopia, într-un comunicat de presă.

Asociaţia VeDem Just a anunţat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat joi, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia „nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. „Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a mai explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.