Teodosie cere să fie numit mitropolit

DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)

DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a cerut, printr-o scrisoare transmisă conducerii Bisericii Ortodoxe, ca arhiepiscopia să fie ridicată la rand de mitropolie, ceea ce ar duce automat la ridicare sa în grad de mitropolit.

Teodosie a mai făcut o încercare identică și în 2021, iar atunci Patriarhul Daniel i-a respins-o.

„Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie.

În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”, scria în decizia inițiată de Patriarhul Daniel.

Decizia oficială din 2021 a mai evidențiat problemele de la școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului – teze plagiate, profesori care nu au legătură cu disciplina, deficiențe de redactare a textului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version