Teodorovici vrea să taxeze toate pensiile mari

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe din partea PSD și posibil candidat la președinția României, a anunțat că viitoarea taxă de solidaritate se va aplica tuturor pensiilor mari, nu doar celor speciale.

Potrivit lui Teodorovici, PSD va impune un plafon, care odată depășit va aduce taxarea pensiei.

Invocând probleme de constituționalitate, Teodorovici a mai declarat, pentru Hotnews, că taxa nu se va putea aplica doar pensiilor speciale.

”Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet”, a spus Teodorovici, care este unul dintre posibilii candidați ai PSD la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Ministrul a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.

În principiu, se pare că un plafon convenit pentru pensiile mari ar urma să fie de 10.000 de lei – majoritatea acestor pensionari fiind din rândul celor cu pensii speciale. Pensiile care depășesc acest prag ar urma să fie supuse ”taxei de solidaritate”.