Teodorovici: O să candidez și la prezidențiale

FOTO: Gov.ro taxa pe lăcomie
Eugen Teodorovici. FOTO: Gov.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ar vrea să candideze la prezidențiale și să câștige funcția de președinte al României.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranță. Aveți că mărturie clară: cândva o să candidez și la prezidențialele din România. Nu mă întrebați și când anume, pentru că aceasta este surpriza. Știu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problema”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat dacă speră să fie doar candidat, ci și președinte, acesta a răspuns ferm că speră să fie președinte.

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laș”, a completat Teodorovici.

Însă ministrul Teodorovici a evitat să spună dacă va candida din partea PSD. „Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”, a adăugat Teodorovici.

În ceea ce privește candidatul PSD la președinție pentru alegerile de la sfârșitul acestui an, Teodorovici a afirmat că președintele PSD a anunțat foarte clar că după europarlamentarele din mai se va lua o decizie în partid. „Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul și Coaliția decid”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor n-are o funcție de conducere în PSD, astfel că nu va face parte dintre aceia care vor decide viitorul candidat al PSD la președinție.

„PSD-ul nu o să piardă ceva, când lupta cu adevărat și vrea să câștige. PSD-ul poate cu adevărat să câștige, dacă-și dorește acest lucru”, a mai spus Teorodovici. De asemenea, a mai spus că PSD îl poate învinge pe președintele Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din acest an.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.