Teodor Meleşcanu nu mai votează la Paris, unde mii de oameni stau la coadă

teodor meleșcanu
Teodor Meleșcanu a anunțat că nu mai votează la Paris. Foto: gov.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunțat că nu va mai vota la Paris pentru că ar însemna că „privează” un alt român din comunitatea de acolo de posibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot.

Întrebat dacă a votat, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a răspuns negativ.

„Nu cred că noi trebuie să venim ca să votăm aici. Putem vota în ţară şi să lăsăm oamenilor de aici posibilitatea să voteze. Cei care doresc să vină la Paris ca să voteze, mă refer inclusiv la mine, trebuie să înţeleagă foarte bine că, având în vedere dorinţa mare a celor care sunt aici de a vota, orice om care vine de acasă, unde putea vota foarte bine, la Paris, ca să voteze, privează, de fapt, un alt român din comunitate de dreptul de a-şi exercita votul”, a spus Meleşcanu, citat de digi24.ro.

Anterior, Teodor Meleșcanu anunțase că va vota la Paris deoarece dorea să fie prezent în capitala franceză pentru a supraveghea desfășurarea procesului de vot. La această oră, peste 3.500 de români din Paris așteaptă la coadă.

Întrebat dacă are informaţii de la celelalte secţii de votare din diaspora, de la Munchen, Londra sau din orașe din Spania, Teodor Meleşcanu a precizat: „Nu am intrat încă în legătură cu dânşii, tocmai de aceea mă duc acasă, pentru a supraveghea în continuare procesul de votare”.

Meleșcanu îi îndeamnă pe românii din Paris să se ducă să voteze la Nancy: „E un oraș superb”

Teodor Meleșcanu le-a recomandat românilor care se simt descurajați de cozile de la secțiile de votare de la Paris să se ducă în alte orașe, cel mai apropiat fiind Nacy, unde, la ora actuală, nu există coadă. Localitatea se află la 385 de km de capitala franceză, relatează hotnews.ro.

Coadă imensă la vot la Paris:

„Aș vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simți descurajați de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze și la alte secții. Cea mai apropiată secție este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă”, a declarat, la Paris, ministrul de Externe.

Șeful diplomației a mai spus că cei care doresc „cu adevărat” să voteze și „pot să facă acest sacrificiu” să se ducă la Nancy, „mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și în România”.

Distanța dintre Paris și Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori să voteze acolo ar fi nevoiți să facă un drum cu o durată de peste trei ore, cu mașina. Cu trenul, distanța poate fi parcursă în aproximativ două ore.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.