Teodor Meleșcanu, luat la rost de o jurnalistă BBC: ”Haideți să fim serioși!”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe al României, a fost pus la colț de o jurnalistă a BBC pe tema amnistiei și grațierii, măsură care i-ar scoate basma curată pe Liviu Dragnea și alți politicieni condamnați pentru corupție.

Dialogul, care a avut loc în timpul emisiunii Newsnight, de la BBC, are un aer comic, mai ales că Meleșcanu spune că în spatele ”reformelor” din Justiție ar sta, de fapt, condițiile precare din penitenciarele României.

”Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, de aceea nu a putut ocupa funcția de premier. Acum vreți să introduceți legea amnistiei pentru a le permite politicienilor corupți să scape de pedeapsă. Ce fel de semnal dați în acest fel?”, a întrebat jurnalista BBC.

”Vreau să vă spun direct că una dintre problemele cu care se confruntă România este cea legată de penitenciare. Există o procedură de infringement în ceea ce privește supraaglomerarea acestora și analizăm posibilitatea de a încerca să găsim soluții pentru a oferi condiții de detenție mai bune. Din acest punct de vedere, analizăm posibilitatea de a folosi dispozitive electronice care permit ca cei condamnați”, a răspuns Meleșcanu.

Jurnalista a replicat dur: ”Domnule, mă scuzați, dar haideți să fim serioși. Vorbim despre corupție politică și dacă țara dvs, guvernul, va permite amnistia pentru politicienii găsiți vinovați. Asta este absurd!”

Zâmbind, ministrul român de Externe a răspuns: ”Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate statele dacă lucrurile nu merg bine, din perspectiva codului penal, există posibilitatea de a căuta alte soluții”.