Tentativă de fraudă cu urna mobilă într-un sat din Teleorman

vot
Foto: andibreit / pixabay.com

Un bărbat s-a prezentat la vot în satul Bâscoveni din comuna Gălăteni din județul Teleorman, iar în momentul în care a vrut să voteze a aflat de la membrii secției că pe numele său exista deja o cerere pentru urna mobilă, relatează adevărul.ro.

Reprezentanții secției de votare 181 din sat au anunțat Poliția.

„Astăzi, în jurul orei 10:30, poliţiştii Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Gălăteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat s-a prezentat la secţia de votare 181 din satul Bâscoveni şi şi-a exercitat dreptul de vot, deşi pe numele său exista o solicitare pentru deplasarea urnei speciale”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, potrivit sursei citate.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că el nu a depus nicio cerere pentru urna mobilă. Când i s-a arătat înscrisul, nu l-a recunoscut. De asemenea, el a spus că semnătura de pe cerere nu este a sa.

Bărbatului i s-a permis să voteze, iar polițiștii au deschis un dosar penal.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanei care a întocmit şi depus înscrisul”, au mai spus reprezentanţii IPJ Teleorman.

Foto: andibreit / pixabay.com