Tentativă de fraudă a clienţilor Profi România, avertizează specialiștii în securitatea cibernetică

Infractorii cibernetici folosesc identitatea vizuală a Profi România pentru promovarea unor capcane promoţionale, avertizează experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.


„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existenţa unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală şi a luat imediat măsurile necesare închiderii lor.

Cu toate acestea, atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic”, au atras atenția reprezentanţii DNSC.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizarea prealabilă a acestora cu o soluţie de securitate „înainte de a face click”.

Experţii DNSC recomandă internauților să raporteaze orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.