Tensiuni la ÎCCJ. Ce le-a spus Dragnea judecătorilor: ”Sunt total nevinovat”. Ultimul termen, în 20 mai!

FOTO: Captură video Digi24
FOTO: Captură video Digi24

Procesul lui Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive de la ”Protecția Copilului” Teleorman, va avea un nou termen în 20 mai. Astăzi, liderul PSD a dat declarații în fața judecătorilor, negând toate acuzațiile care i se aduc.

Președintele PSD le-a spus judecătorilor că își menține declarațiile pe care le-a dat în acest caz.

„Sunt total nevinovat, nu am avut cunoștință că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că cele două salariate nu veneau la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am facut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcții”, a declarat Dragnea.

”DGASPC Teleorman nu se afla în subordinea mea, ci în subordinea Consiliului Județean Teleorman, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare le avea colegiul director. Nu a fost necesar să emit eu, ca președinte de CJ, vreo dispoziție. Niciun președinte de CJ nu mergea să controleze instituțiile din subordinea CJ”, a mai spus liderul PSD.

O încăierare a avut loc la poarta Înaltei Curți de Casație și Justiție în momentul în care și-a făcut apariția Liviu Dragnea.

În momentul în care acesta a coborât din mașină și s-a îndreptat spre curtea ÎCCJ, mai mulți bărbați s-au infiltrat în grupul din jurul lui Dragnea, format din jurnaliști, și a început să-i îmbrâncească. Unii au reușit chiar să treacă în fața jandarmilor și și-i făceau loc liderului PSD în forță în fața jurnaliștilor care încercau să-i pună întrebări.

De asemenea, spre jurnaliști s-a aruncat cu apă dintr-un grup de susținători ai lui Liviu Dragnea.

În fața Instanței Supreme s-au adunat în jur de 400 de persoane, cele mai multe venite pentru a-l susține pe Liviu Dragnea. Străzile din jur sunt blocate.

Liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar urma să fie audiat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În primă instanță a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Astăzi ar putea fi ultimul termen din acest proces, iar judecătorii ar urma să rămână în pronunțare.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Pe 15 februarie, anul trecut, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. Tot în prima fază a procesului, la termenul din 21 martie, 2018, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.