După Digi, și Telekom crește toate prețurile. De la 15 aprilie

telekom
Sursa: YouTube

După ce compania RCS&RDS și-a majorat tarifele de la 1 martie 2019, acum a venit rândul grupului Telekom România să își mărească prețurile.

Prețurile mărite vor intra în vigoare începând cu data de 15 aprilie 2019. Vor fi mărite atât prețurile pentru serviciile fixe, cât și pentru cele mobile.

„Toate eforturile Telekom Romania de consolidare a angajamentului companiei faţă de piaţa locală se traduc prin investiţii continue în reţele şi în dezvoltarea unor oferte comerciale inovatoare şi relevante pentru clienţi. Însă, ca urmare a creşterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicaţii, Telekom Romania este nevoită să majoreze preţurile abonamentelor din portofoliul fix şi mobil, pentru clienţii rezidenţiali şi de business, începând cu 15 aprilie 2019”, a anunțat compania într-un comunicat de presă citat de ”Ziarul financiar”.

„Preţul pentru fiecare serviciu fix (voce fixă, internet, TV) şi pentru fiecare abonament mobil, pentru clienţii rezidenţiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), adică aproximativ 2 lei, începând cu 15 aprilie 2019. Această majorare nu se aplică opţiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe”, continuă comunicatul.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a introdus – prin ordonanța de urgență 114 – o nouă taxă pentru companiile din telecomunicații, de 3% pe cifra de afaceri. Reprezentanții companiilor au reacționat la acea dată spunând că noua taxă va ajunge să fie plătită tot de consumatorul final.

„Într-o industrie extrem de dinamică, precum cea a comunicaţiilor, Telekom Romania face eforturi continue pentru a oferi clienţilor servicii de înaltă calitate, la preţuri competitive, adaptate nevoilor lor. Compania investeşte constant în dezvoltarea reţelelor fixe şi mobile, oferind astfel clienţilor tehnologie de ultimă oră.

Totodată, ofertele #Netliberare reprezintă angajamentul puternic al Telekom Romania faţă de piaţa locală şi faţă de clienţii săi, care se pot bucura de servicii mobile sau fixe, cu preturi începând de la 5 euro si abonamente de mobil cu bonus Net 4G nelimitat şi fără perioadă minimă contractuală. În plus, conform rezultatelor P3, clienţii pot beneficia de o reţea mobilă foarte bună şi de 99,5% acoperire 4G în populaţia urbană şi 93% în total populaţie (urban şi rural).

Cu toate acestea, ca urmare a creşterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicaţii, Telekom este nevoită să majoreze tarifele serviciilor de comunicaţii din portofoliul fix şi mobil. Chiar şi în aceste condiţii, clienţii noştri vor continua să beneficieze de servicii de înaltă calitate, la preţuri competitive”, se mai arată în comunicatul Telekom.

Citiți și:

Cresc prețurile la DIGI. Lista de tarife valabile de la 1 martie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.