S-a redeschis o rută cu telecabina din Munții Bucegi. Ce poți vedea dincolo de Babele

telecabina peștera babele
Foto: Captură YouTube

Începând de sâmbătă, 15 august, turiștii care ajung în Munții Bucegi se pot plimba din nou cu telecabina pe ruta Peștera – Babele.

Operatorul telecabinei a anunțat că a fost reluată activitatea cu publicul pentru instalația de transport pe cablu.

Așadar, turiștii care vor să își continue plimbarea și după ce urcă din Bușteni până la Babele au acum ocazia să coboare la Peștera (aflată la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri). Aproape de capătul telecabinei se află Peștera Ialomiței, Peștera Ialomicioarei, Hotelul Peștera și Mănăstirea Peștera Ialomiței.

Programul telecabinei Peștera – Babele este următorul:

Luni, și de miercuri până duminică, prima urcare este la 8.45, ultima urcare la 16.00, iar ultima coborâre la ora 16.30.

Marțea, prima urcare este la ora 10.30, ultima urcare la 16.00, iar ultima coborâre la 16.30.

În fiecare zi de marți, telecabina Peștera-Babele este programată pentru revizie tehnică de la ora 8:45 până la ora 10:30.

Tarifele pentru această rută sunt următoarele:

– Urcare Peștera-Babele: 40 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii
– Coborâre Babele-Peștera: 40 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii
– Tur-retur Peștera-Babele: 70 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copii

Iată care sunt și măsurile privind combaterea pandemiei de coronavirus pe care turiștii trebuie să le respecte:

– Accesul vizitatorilor se va face strict pe traseul marcat și prin indicațiile personalului desemnat de către Teleferic Prahova, astfel încât să se respecte distanțarea socială.

– Pentru a beneficia de acces în oricare spațiu administrat de către Teleferic Prahova, vizitatorii vor fi obligați să poate mască și mănuși de protecție. În cazul în care aceștia nu au asupra lor mască și mănuși de protecție, Teleferic Prahova va pune la dispoziția acestora GRATUIT mască și mănuși de protecție de unică folosință.

– La intrarea în clădirea Telecabinei și pe peroanele telescaunelor, vizitatorii vor fi verificați cu un termometru non-contact, iar dacă temperatura depășește 37.3˚C, accesul va fi refuzat.

– Capacitatea și accesul în telecabină au fost reduse cu cel puțin 50%, astfel încât să permită o distanță considerabilă între clienți, iar suprafețele de contact sunt dezinfectate în permanență.

– Începând cu data de 16 mai 2020, a fost limitată capacitatea de transport la 10 persoane/cursă (9 clienți + 1 însoțitor). Interiorul telecabinelor sunt marcate astfel încât distanța socială să fie păstrată.

– Vizitatorii vor fi obligați să folosească locurile marcate în scopul păstrării distanței sociale.

– Capacitatea pentru Telescaunele POMA a fost redusă, astfel vizitatorii vor ocupa locurile 1 și 4 din vehicule.

– Intrarea și ieșirea din telecabina/telescaun/clădire se efectuează pe trasee diferite, nu există posibilitatea intersectării fluxurilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.