Teldrum vrea Belina înapoi. A dat statul în judecată!

Liviu Dragnea a pescuit în voie pe Brațul Pavel și în jurul Insulei Belina. Foto: Facebook

Compania Teldrum a dat în judecată Consiliul Judeţean Teleorman, pentru recuperarea Insulei Belina şi a Braţul Pavel, care trecuseră anul trecut, prin hotărârea autorităţi judeţene, din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, reprezentant prin Apele Române.

Insula Belina și Brațul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Județean Teleorman, care promisese că va construi acolo o bază de agrement deschisă populației.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Consiliul Județean a cedat insula Apelor Române, în 26 noiembrie 2018, printr-o hotărâre internă.

Preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, susţine că decizia Teldrum e legată de contractele de închiriere, în contextul în care, potrivit acestuia, societatea comercială câştigase licitaţia pentru exploatarea zonei respective pentru 7 ani de zile.

”Nu am aprofudat prea bine cererea, pentru că e recentă. Dar din ce am văzut, se referă la contracte, în principiu. Că acele contracte sunt pentru o perioadă de 7 ani de zile, că la momentul respectiv s-a licitat, cam astea sunt motivele. E interesant, dar acum să vedem ce va zice instanţa. Noi considerăm că hotărârea pe care am dat-o e perfect legală”, a declarat preşedintele CJ Teleorman, citat de ”Adevărul”.

Modul în care insula Belina și brațul Pavel au ajuns la societatea Teldrum face obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a consilierului Vioricăi Dăncilă, Sevil Shhaideh, care este acuzată de abuz în serviciu în perioada în care era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale.