Teatru Constanța. 3 locuri unde poți vedea spectacole în orașul de la mare

teatru constanța
Teatrul de Stat Constanța. Foto: www.teatruldestatconstanta.ro

Teatru Constanța. În reședința județului Constanța sunt 3 teatre, potrivite pentru toate gusturile: un teatru pentru copii, unul pentru adulți și un teatru unde se pun în scenă spectacole de operă, operetă și balet.

Mai jos găsiți informații utile despre fiecare dintre aceste teatre, de la adrese și numerele de telefon la care se pot face rezervări până la prețul biletelor.

Teatru Constanța – Teatrul de Stat Constanța

 

1. Teatrul de Stat Constanța se află pe Bulevardul Ferdinand, la numărul 11. Numerele de telefon de contact sunt +40 241-488612 / 0241-488613.

Lunea, agenția de bilete a teatrului este deschisă de la ora 9 dimineața până la 17 după-amiaza. Marți și miercuri este închisă.

În ceea ce privește restul zilelor, agenția este deschisă de joi până duminică de la ora 11.00 la 19.00.

Rezervări se pot face la numerele de telefon +40 241.48.82.47 / +40 371.442.592. Biletele rezervate telefonic pot fi ridicate de la agenția teatrului, cu 24 de ore înainte de începerea spectacolului.

Adresa de e-mail a secretariatului este tsct2013@gmail.com, iar a administrației teatruldestatconstanta@yahoo.com.

Prețurile biletelor la Teatrul de Stat Constanța sunt următoarele:

LOJĂ – 40 de lei
STAL – 30 de lei
BALCON – 20 de lei
BILETE REDUSE (elevi, studenți, pensionari – rândul 1 și rândul 11) – 7,5 lei

Teatrul de Stat Constanța – istoric

 

Teatrul de Stat Constanța a fost fondat în anul 1951 şi a funcţionat, de-a lungul timpului, sub mai multe denumiri, se arată pe siteul instituției. Sala teatrului are o capacitate de 270 de locuri.

Primul sediu al Teatrului de Stat a fost Sala „Elpis”, de pe strada Aristide Karatzali, pe scena căreia au urcat, începând din 1894, trupe ambulante românești de operă, de operetă și de teatru.

Spectacolul inaugural al Teatrului de Stat Constanţa a fost comedia lui I.L.Caragiale „O scrisoare pierdută”.

În sala „Elpis”, Teatrul de Stat Constanța şi-a avut sediul până în februarie 1952, când, cu aprobarea autorităților, i s-a pus la dispoziție Sala de festivități a Liceului „Mircea cel Bătrân”, actualul sediu al Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Înainte de a o prelua, beneficiarul a efectuat lucrări de amenajare a clădirii pentru a corespunde cerințelor unui teatru profesionist.

În anul 2004, odată cu reorganizarea instituţiilor de cultură ale judeţului Constanţa, „Teatrul Dramatic Ovidius” a fost comasat cu Teatrul „Fantasio”, sub titulatura „Teatrul Naţional Constanţa”, şi a fost mutat în clădirea din Bulevardul Ferdinand nr. 11, clădirea fostului teatru „Fantasio”, în care îşi desfăşoară activitatea şi în ziua de azi.

De-a lungul celor 65 de ani de existenţă, Teatru de Stat Constanța a montat piese ale unor mari dramaturgi români și străini, ca de exemplu „Vilegiatura” și „Nora și soacra” de Goldoni, „Noaptea iguanei” de Tennessee Williams, „Nu va fi război în Troia” de Jean Giraudoux, „Diavolul la Boston” de Lion Feuchtwanger, „Operă pentru viitorii dictatori” de Andonis Doriadis sau spectacole ce se joacă în prezent, ca „Șobolanul rege” de Matei Vișniec și „Uciderea lui Gonzago” de Nedialko Iordanov.

Pe scena teatrului au urcat actori de succes precum Vasile Cojocaru, Ileana Ploscaru, Jean Ionescu, Emil Sassu, Longin Mărtoiu, Virgil Andriescu, Eugen Mazilu, Diana Cheregi, Liviu Manolache, Lucian Iancu, Lică Gherghilescu, Iulian Enache, Ana Mirena, Elena şi Titus Gurgulescu, Emil Bârlădeanu, Nina Udrescu, Cristina Oprean etc.

Teatru Constanța – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 

2. Deschis în anul 2004, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află pe Strada Mircea cel Bătrân din Constanța, la numărul 97. Numărul de telefon de contact este 0241 481 460.

Programul agenției de bilete este următorul:

Luni: 11.00 – 17.00
Marți: Închis
Miercuri: 11.00 – 17.00
Joi: 11.00 – 17.00
Vineri: 11.00 – 17.00
Sâmbătă: 18.15 – 19.00 în zilele cu spectacol (închis în zilele fără spectacol)
Duminică:18.15 – 19.00 în zilele cu spectacol (închis în zilele fără spectacol)

Rezervări se pot face la numărul de telefon 0241.481.460 (doar în timpul programului).

Agenția de bilete se află în incinta Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, intrarea dinspre parc.

Biletele pot fi cumpărate și online, pe www.tnobconstanta.ro/bilete.

Alte date de contact ale teatrului sunt următoarele:

Telefon secretariat: (+4) 0241 480-300
Telefon „Studii Muzicale”: (+4) 0241 480-301
Fax: (+4) 0241 615-080
e-mail: operacta@yahoo.com
Direcția Balet e-mail: balet@tnobconstanta.ro

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se pun scenă spectacole de operă, operetă, balet, musicaluri sau spectacole pentru copii. De asemenea, constănțenii pot urmări aici concerte, festivaluri de muzică sau recitaluri.

Teatru Constanța – Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

3. Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” se află la adresa Strada Aristide Karatzali numărul 16, în Sala „ELPIS”, care are 185 de locuri.

Agenția de bilete poate fi contactată la numerele de telefon:

tel – 0241/618992
tel fax – 0241/613606

Programul agenției de bilete este următorul:

Luni: Închis
Marți: 10.00 – 14.00
Miercuri: 10.00 – 14.00
Joi: 10.00 – 14.00
Vineri: 10.00 – 14.00
Sâmbătă: Închis
Duminică: 9.00 – 13.00

E-mailul instituției este teatruldecopii_cta@yahoo.com. Nu se fac rezervări telefonice.

Ce trebuie să știe părinții care își aduc copiii la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

 

Părinților li se recomandă ca vârsta minimă pentru copiii spectatori să fie 3 ani și să consulte repertoriul teatrului pentru a vedea căror grupe de vârstă li se adresează diferite spectacole.

Prețul biletelor la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” este următorul:

Bilet pentru copii: 5 LEI

Bilet pentru însoțitorii copiilor: 12 LEI

Bilet pentru adulți: 20 de LEI

Bilet pentru grup organizat: 9 LEI – grădinițe, școli (transport asigurat)

Bilet pentru spectacol în deplasare: 7 LEI

Potrivit siteului instituției, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța a fost înființat în anul 2003 pe structura secției de păpuși a Teatrului de Stat Constanța.

În prezent, din repertoriul teatrului fac parte spectacole precum „Prințesa și broscoiul” – adaptare după Frații Grimm, „Poveste cu …… Scufița Roșie” – după Charles Perrault, „Rățușca cea urâtă”, după H. Ch. Andersen, „Crăiasa Zăpezii”, după H. Ch. Andersen, „Mica sirenă”, după H. Ch. Andersen, „Cenușăreasa” – după Charles Perrault, „Fata babei și fata moșneagului” – după Ion Creangă, „Motanul încălțat” – după Charles Perrault, „Albă ca Zăpada” – după Frații Grimm sau „Capra cu 3 iezi” – scenariul Cristian Pepino.

V-ar putea interesa și articolele:

Teatre în București sectorul 3

Teatre în București sectorul 6

Teatre în București sectorul 4

Teatre în București sector 5

Teatre în Giurgiu

Teatre în Ploiești

Teatre în Buzău

Teatre în Călărași

Teatre în Brăila

Teatre în Tulcea

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.