Teatre în Timișoara – Cele mai importante scene ale orașului

teatre in timisoara lista scene

Teatre în Timișoara – Iubitorii de cultură din Timișoara, dar și din țară, se pot bucura de o serie de spectacole impresionante puse în scenă la teatrele din Timișoara. Vă oferim un scurt ghid al principalelor puncte de atracție pentru iubitorii de teatru.

Teatre în Timișoara – Actorii din Timișoara își arată măiestria scenică în cele câteva teatre din Timișoara. Vă facem și noi cunoștință cu cele mai importante scene din Timișoara unde chiar merită să vizionați un spectacol dacă aveți ocazia.

Teatre în Timișoara – Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

Principalul teatru din Timișoara este, desigur, Teatrul Național Mihai Eminescu, teatru aflat pe strada Mărășești, numărul 2. Compania teatrală este o instituție publică culturală subordonată Ministerului Culturii, iar clădirea sa mai adăpostește și Opera Națională din Timișoara, Teatrul German de Stat dar și Teatrul Machiar de Stat Csiky Gergely.

Teatre în Timișoara – Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely

După cum vă spuneam și mai devreme, Teatrul Maghiar își are sediul în clădirea Teatrului Național Mihai Eminescu, este un teatru cu o oferta culturala ce cuprinde spectacole variate, atât ca formulă, de la spectacole non-verbale, de mișcare, montări cu marionete, musical-uri, dar și ca opțiuni pentru autori clasici sau contemporani.

Teatre în Timișoara – Teatrul German de Stat Timișoara

Teatrul German de Stat din Timișoara este unul cu tradiție îndelungată și are sediul împreună cu Teatrul Național. Prima atestare a prezenței unor actori în oraș se înregistreaza încă din anul 1746, iar în 1753 administrația orașului a autorizat susținerea de reprezentații de către o trupă germană de teatru în turneu.

După ce în anul 1899 activitatea teatrală de expresie germană a fost întreruptă în urma unei decizii administrative, abia în anul 1920 activitatea a fost reluată cu autorizarea Oficiului Cultural German din Sibiu și ulterior prin intermediul Teatrului Național German din Sibiu.

Teatre în Timișoara – Teatrul pentru copii și tineret Merlin

Teatrul Merlin este unul mai special, fiind singurul teatru de păpuși care și-a căpătat personalitate juridica în vestul țării. Instituția are un program repertorial deosebit, variat, ce cuprinde aproximativ 20 de spectacole care se adresează copiilor și tinerilor.

Teatre în Timișoara – Teatru Thespis

Teatrul Thespis este Teatrul Studențesc, un teatru ce se constituie într-o puternică alternativă la formele de teatru convenționale. Acest teatru a ajuns la vârsta maturității. Teatrul Thespis se situează pe bulevardul Regele Carol I la numarul 9.

Teatre în Timișoara – Teatru Auăleu

Teatrul Auăleu trăiește în liniște, într-o casă de cărămidă aflată în vecinătatea parcului Doina din Timișoara. Dacă vă amuză numele teatrului, trebuie să știți că în casa în care își desfășoară activitatea mai funcționează și Scârț, un loc lejer unde se beau cam toate lichidele, se mânâncă, se citește dar se și doarme.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.