Taxe locale mult mai mari, în 2019. Orașele în care impozitele s-au dublat

Tramvaiul Autentic, la Timișoara FOTO: Captură video canalul de Youtube LDEGM Trainspotter
Tramvaiul Autentic, la Timișoara FOTO: Captură video canalul de Youtube LDEGM Trainspotter

Taxele locale s-au mărit semnificativ față de 2018 în multe localități din România. Sunt și orașe unde tariful aproape că s-a dublat.

Potrivit primarilor, ordonanța 114 a Guvernului îi obligă să crească taxele locale pentru 2019, dacă acestea nu au fost decise deja până la finalul anului anterior, 2018.

La Timișoara, de exemplu, impozitul pe mașini și cel pe clădirile deținute de persoane juridice aproape că s-a dublat.

”Pentru un Logan de o capacitate de 1400 cm cubi, aici impozitul în 2018 a fost 56 de lei. O să fie aproximativ 90 de lei. Măsurile au fost luate având în vedere reducerea impozitului pe venit de la 16 la sută la 10 la sută/şi această sumă trebuie cumva adusă din altă parte. De aici putem, de aici facem”, spune directorul Direcției Fiscale din Primăria Timișoara, Adrian Bodo, citat de stirileprotv.ro.

Uimire printre locuitorii din Medgidia. Creștere moderată la Brașov

Locuitorii din Medgidia au rămas uimiţi când au văzut cât au de plată. Impozitele sunt aproape duble faţă 2018. Iar în cazul firmelor, au crescut şi de cinci ori.

”Eu am iniţiat proiect pentru stabilirea taxelor şi impozitelor pentru 2019 cu propunerea să avem aceleaşi taxe ca în 2018. Însă, domnii consilieri nu au dorit”, spune primarul din Medgidia, Valentin Vrabie.

În Eforie Nord şi Sud, pentru o casă, impozitul a crescut de la 800 de lei pe an, la 1600 de lei.

La Brașov, a fost o creștere ceva mai moderată. Impozitele pe clădiri deținute de persoane fizice a crescut cu 10%, iar cel pe mașini cu 15%. ”Am venit cu o majorare ca să ajustăm în primul rând inflaţia din ultimii ani”, a spus directorul Direcţiei de Impozite și Taxe Locale Brașov, Marian Voinescu.

La Brașov, impozitele erau la același nivel din 2010.