Taxa auto 2018 e în lucru. „Rablele Europei au ajuns la noi”

Taxa poluare 2019 FOTO: Nerivill/Pixabay.com
Taxa poluare 2019 FOTO: Nerivill/Pixabay.com

Primarul Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat că după eliminarea timbrului de mediu, în București s-au înmatriculat 100.000 de mașini vechi, iar „rablele Europei au venit la noi”. Primarul Firea a spus că a împreună cu Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, caută soluții pentru a opri exodul de rable. Deocamdată nu se știe ce forma ar putea avea taxa auto 2018.

„Așa cum v-am mai informat, de la începutul anului și până în prezent avem peste 100.000 de mașini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, înmatriculate în Capitală, cumva din nou rablele Europei au ajuns la noi la București.

Suntem într-o colaborare continuă și un dialog cu doamna ministru al Mediului pentru identificarea unor soluții pentru a pune stop acestui exod de rable pentru că ele nu afectează doar circulația ci și starea noastră de sănătate, mediul ambiant, creează poluare.

Degeaba cumpărăm 400 de autobuze euro 6 noi dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi”, a declarat Gabriela Firea.

Taxa auto 2018. Soluție în București

În luna octombrie, Gabriela Firea a anunțat că îi va întreba pe bucureșteni dacă sunt de acord cu introducerea unei taxe de mediu.

„Dacă ei sunt de acord, vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în București să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România și în special în Capitală.

Nu avem cum să continuăm așa”, a declarat primarul Gabriela Firea, însă fără să specifice care ar fi taxa auto 2018 sau ce sistem ar trebui să se aplice.

Taxa auto 2018. Dragnea nu e de acord

Declarația Gabrielei Firea se contrazice cu opiniile liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta spunea la mijlocul lunii octombrie că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, lucrează la un pachet de măsuri pentru limitarea importurilor de rable în România, însă nu se introduce o nouă taxă de poluare.

Dar ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că va fi un sistem de impozitare în care se va ține cont de norma de poluare mică și emisiile mari de bioxid de carbon.

FOTO: Nerivill/Pixabay.com