Tavan prăbușit peste elevi în timp ce dădeau teza

tavan prăbușit elevi buzău
Foto: reporterbuzoian.ro

Tavanul unei săli de clasă de la un liceu din Buzău s-a prăbușit joi, 13 decembrie, chiar în timp ce elevii dădeau teza la geografie, relatează publicația locală reporterbuzoian.ro.

Incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” din Buzău, în jurul orei 9 dimineața. Din fericire, niciunul dintre elevii de clasa a XII-a nu a fost rănit.

Tavanul era unul fals, alcătuit din panouri. Două eleve au fost atinse ușor de panourile căzute, însă nu a fost nevoie de prezența unei ambulanțe, notează sursa citată.

Din informațiile de până acum, se pare că tavanul s-a prăbușit din cauza greutății unui videoproiector care nu ar fi fost montat corespunzător. Cel mai probabil, structura metalică a tavanului a cedat din cauza videoproiectorului, mai scrie reporterbuzoian.ro.

Teza a fost întreruptă, iar elevii au fost evacuați.

Tavane prăbușite și în București și Alexandria

Acesta nu este primul incident de acest fel din școlile din România. În trecut au avut loc și alte accidente, iar unele dintre ele ar fi putut provoca adevărate tragedii deoarece nu era vorba de tavane false, ci de unele obișnuite.

Un astfel de caz s-a petrecut în mai 2017 la Școala nr. 141 din București, când s-a prăbușit tavanul de pe holul clădirii de la etajul al doilea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit deoarece incidentul s-a petrecut în timpul săptămânii „Școala altfel”.

Iar în noiembrie 2017 o bucată din tavanul unei școli din Alexandria, județul Teleorman, s-a prăbușit în timp ce copiii erau la ore. Trei dintre ei au fost răniți, însă nu grav.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.