Tătaru: „Majoritatea celor care ajung la UPU sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați. Își doresc să fie salvați, dar e prea târziu”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății în Guvernul Orban, a scris că cei mai mulți dintre cei care ajung la urgențe sunt „dintre cei vehemenți, nevaccinați”.

„Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii, încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați, dar deja e prea târziu”, a comentat Nelu Tătaru pe Facebook.

„Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front….Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu. E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a mai scris el.

Ieri, România a înregistrat 3 recorduri. Numărul de cazuri noi de COVID, de decese și de pacienți internați la ATI nu a fost niciodată atât de mare de la debutul pandemiei.

Au fost raportate 16.743 de cazuri noi de COVID-19 și 442 de decese. La terapie intensivă erau internați 1.667 de pacienți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.