Tarom angajează copilot. Ce condiții trebuie să îndeplinești

FOTO: Fredyalem/Pixabay.com
FOTO: Fredyalem/Pixabay.com

Compania de stat Tarom face angajări. Potrivit anunțurilor postate pe site-ul companiei, unul dintre locurile de muncă este cel de agent cargo. Cei care sunt interesați trebuie să aibă studii medii, cu examenul de bacalaureat luat și să aibă cunoștințe de operare PC. Mai multe detalii despre ce presupune un astfel de post găsiți aici.

Un alt post este cel de inginer de aviație. Printre alte îndatoriri, cel care se angajează „asigură asistență și suport tehnologic la întreținerea tehnică și reparații atât la bazele de operare din țară, cât și la cele din străinătate pentru aeronavele din flota TAROM sau terți”. Mai multe detalii găsiți aici.

Tot la Tarom este scos la concurs și un post de copilot. Acesta „execută misiunile de zbor pentru care este desemnat”, „desfășoară zboruri în condiții de siguranță conform reglementărilor aplicabile” sau „participă la cursuri de pregătire și antrenament pe simulator și avion”.

Se cere candidaților să dețină licență ATPL(A) sau frozen ATPL(A) în termen de valabilitate, licență medicală clasa 1, type rating B737, experiență de zbor (minim 500 de ore de transport comercial), certificat de operator radiotelefonist și să știe limba engleză. Mai multe detalii găsiți aici.

Tarom a lansat la începutul lunii august procedura de achiziţie a trei aeronave de tip widebody prin intermediul unei operaţiuni de leasing. Numărul de locuri ar trebui să fie între 225 şi 270, în două sau trei clase, iar toate aeronavele trebuie să aibă o configuraţie similară.

Raza de acţiune trebuie să fie de minimum 5.200 mile marine (9.630 km), iar aparatele nu trebuie să fie mai vechi de anul 2012, „cu cel mai mic cost posibil de mentenanţă și cea mai scurtă durată de imobilizare a aeronavei în lucrări de întreţinere tehnică programată”, potrivit anunţului.

Tarom a semnat în mai un contract de achiziție a două avioane noi Boeing 737-800 NG. Achizitionarea noilor avioane vine după ieșirea din flotă a două aeronave Airbus A310, care reprezentau o cincime din capacitatea de transport a companiei. Tarom și-a anunțat intenția ca în viitorul apropiat să aibă curse spre China și Statele Unite ale Americii.

FOTO: Fredyalem/Pixabay.com

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.