Tăriceanu, atac absurd la Iohannis: ”Se crede Nelson Mandela al României”

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu fujitsu siemens
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO: senat.ro

După eșecul din alegerile europarlamentare, când partidul pe care îl conduce, ALDE, n-a făcut nici măcar pragul de 5%, Călin Popescu Tăriceanu sare la gâtul președintelui Klaus Iohannis, căruia vrea să îi ia locul după următoarele alegeri.

”România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european, a fost plantat de alţii în capul mesei, dar încearcă să-şi aroge acum meritele altora. Căci nu! Dl. Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alţii au făcut-o”, a scris președintele Senatului pe Facebook.

”Guvernele din perioada preşedintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO şi UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus şi să-şi croiască drum electoral pe banii alocaţi de noi Sibiului, capitală culturală europeană”, a completat Tăriceanu.

Fostul premier al României și-a continuat tirada la adresa șefului statului: ”Fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al ţării stă strict în augusta sa persoană şi împrăştie, între două navete la Bruxelles şi un palton trântit nervos pe capota maşinii, minciuni toxice despre cei care vor să scoată ţara din UE”.

Cu o zi înainte, Klaus Iohannis a semnat un acord politic cu PNL, USR, Pro România și PMP, pentru consolidarea parcursului european al României, denunțând, în același timp, partidele care au încercat să demonizeze Uniunea Europeană, care au atacat independenţa justiţiei și au construit o guvernare lamentabilă, referindu-se la PSD şi ALDE.