Tăriceanu, același fals liberal: ”Protestele n-ar trebui să aibă loc în preajma clădirilor statului”

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, liderul ALDE și posibil candidat la președinția României, crede că protestele nu ar trebui să mai aibă loc în fața clădirilor statului.

”Nicăieri, în nicio țară din Europa, nu se admit manifestații în preajma clădirilor statului, cum a fost cazul la noi, aviz amatorilor pe mai departe, și Primăriei, care nu trebuie să permită organizarea în aceste zone a manifestațiilor, care pot să degenereze cu forme violente”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Tăriceanu a recunoscut că nu este un specialist în intervențiile Jandarmeriei, însă a citat un general de jandarmerie din Franța, care a spus că intervenția din 10 august ”a fost una corectă și bine articulată, fără să conțină excese”.

Chiar și așa, peste 700 de oameni au decis să depună plângere împotriva Jandarmeriei în urma evenimentelor din 10 august, când 100.000 de oameni au fost evacuați din Piața Victoriei, în forță, din cauza unor incidente care s-au petrecut doar într-o parte a locului unde avea loc marele miting.

Tăriceanu o dă cotită cu Referendumul

După ce premierul Viorica Dăncilă s-a dezis de trei ori de Referendumul pentru familia tradițională, susținut aprig de șeful PSD, Liviu Dragnea, și Călin Popescu Tăriceanu a spus că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum.

Această declarație vine la doar câteva zile după ce un membru important al partidului aflat în coaliția de guvernare, Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, a participat la o adunare de mobilizare a cetățenilor de a vota la Referendum, într-o biserică.

”Sigur că, în anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de același sex sunt permise, dar nu cred că societatea noastră va evolua în sensul acesta. Eu cred că fiecare trebuie să își orânduiască viața personală”, a mai spus președintele Senatului, care se află la a cincea căsătorie.