Târgul de Crăciun din Craiova, oprit de DSP la o oră după ce a fost deschis

Foto: Facebook / Tibi Bologh

Sute de craioveni s-au adunat aseară în centrul celui mai mare oraș din Oltenia pentru a fi martori la aprinderea luminițelor de sărbători și la deschiderea târgului de Crăciun.

La mai puțin de o oră de la deschiderea târgului, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au închis toate căsuțele, spunând că Primăria nu ar fi obținut avizele de funcționare.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta!”, a reacționat pe Facebook Olguța Vasilescu, primărița Craiovei.

”Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului? Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor”, a adăugat Olguța Vasilescu.

Craiova este unul din puținele mari orașe din România care a decis să organizeze târgul de sărbători și în această iarnă, în ciuda amenințării epidemiei de coronavirus.