Țara unde tocurile sunt „necesare” pentru femei la locul de muncă

Foto: drromie / pixabay.com

Takumi Nemoto, ministrul Muncii din Japonia, a declarat că este „necesar” ca femeile să poarte tocuri la locul de muncă. El a răspuns astfel campaniei #KuToo care militează pentru ca japonezele să nu mai fie nevoite să poarte pantofi cu toc la birou, așa cum este cutuma în această țară, relatează „The Guardian”.

Ministrul Muncii a luat apărarea companiilor care le impun femeilor să vină încălțate cu pantofi cu toc, declarând că este „necesar și potrivit”.

„Practica este acceptată social drept una care este necesară și potrivită la locul de muncă”, a declarat Nemoto miercuri, 5 iunie, în fața unui comitet legislativ, după ce cu o zi înainte ministrul primise o petiție care cerea „abolirea” obligației.

Campania #KuToo, al cărei nume este un joc de cuvinte („kutsu” înseamnă „pantofi”, iar „kutsuu” înseamnă „durere”), face trimitere și la campania internațională #MeToo împotriva hărțuirii și abuzurilor sexuale.

Mișcarea #KuToo a fost lansată de actrița și scriitoarea Yumi Ishikawa și a primit imediat susținerea a mii de oameni în mediul online.

Susținătorii campaniei spun că tocurile sunt aproape obligatorii pentru femeile care lucrează în multe companii din Japonia. În plus, unii dintre ei au cerut acceptarea unor ținute mai relaxate la job și pentru bărbați, în Japonia costumele business fiind omniprezente la locul de muncă.