Țara în care vitele au ajuns să mănânce căpșuni, din cauza pandemiei de coronavirus

Foto: Pixabay

Sute de milioane de indieni rămân izolați la domiciliu, într-o măsură fără precedent pentru cea mai populată țară din lume, iar blocajul a provocat câteva situații bizare.

În unele ferme, vitele primesc căpșuni și broccoli de mâncare, după ce aceste alimente au fost blocate la producător din cauza restricțiilor de circulație impuse în India, scrie agenția Reuters.

India a raportat aproape 2.000 de cazuri de infecție cu coronavirus și 50 de decese, însă milioane de fermieri sunt afectați de măsurile de limitare a răspândirii virusului originar din China.

”Turiștii și producătorii de înghețată sunt cei cărora obișnuiam să le vindem căpșunele, însă turiștii nu mai există acum”, a declarat, pentru sursa citată, Anil Salunkhe, în timp ce își hrănea vitele cu căpșuni, la ferma sa de lângă Mumbai.

Pierderile fermierilor indieni în această perioadă sunt uriașe. Puțini au reușit să își acopere costurile de producție.

Un alt fermier indian, de lângă orașul Bengaluru, a aruncat 15 tone de struguri într-o pădure, după ce nu a reușit să le vândă. N-a reușit să scape de struguri nici măcar după ce i-a oferit gratuit localnicilor.

Strugurii erau, de obicei, exportați în Europa, însă transporturile au fost sistate. Foarte afectați de măsurile restrictive sunt și producătorii de flori, care nu au cui să își vândă marfa.

”Vara obișnuiam să vindem o floare cu 15-20 de rupii. Acum nimeni nu mai cumpără flori, nici măcar dacă prețul e de o rupie”, a spus Rahul Pawar, care își folosește florile tăiate în această perioadă pentru a face compost.