Țara în care poștașii fac mai mult decât să livreze scrisori. În această vară, vor tunde și gazonul

Serviciul de poștă al unei țări nordice va oferi, în această vară, și un serviciu de grădinărit: angajații săi s-au declarat de acord să tundă și gazonul clienților.

Posti, compania națională de poștă a Finlandei, a anunțat că va oferi un serviciu săptămânal de tăiere a gazonului, clienții putând opta pentru pachete de 30 sau 60 de minute de îngrijire a peluzelor.

Serviciul va fi disponibil doar marțea, când volumul de muncă al poștașilor tinde să fie mai lejer decât în celelalte zile. Clienții trebuie să pună la dispoziție mașina de tăiat iarba și să plătească 65 de euro pe lună pentru pachetul de jumătate de oră.

Compania Posti încearcă, astfel, să își rentabilizeze afacerea, care este în declin în ultimii ani. Poșta finlandeză a anunțat, în urmă cu puțin timp, că își va extinde programul de livrări până seara, când oamenii sunt, de obicei, acasă.

Ideea serviciului de tăiere a gazonului a venit chiar din partea angajaților. ”Am încercat să găsim servicii care chiar ar face viața oamenilor mai ușoară”, a spus Anu Punola, managerul companiei, citat de BBC.

Inițiativa va fi valabilă între lunile mai și august.

Vă recomandăm și: 

FOTO: Asociația „Prietenii Mocăniței”/Facebook

Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

 

biserica fortificată din biertan

Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori

 

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016