Țara în care coronavirusul se plătește

singapore
Foto: Chensiyuan (Wikimedia Commons)

O țară din Asia le cere bani pentru tratament persoanelor care aduc virusul de peste hotare. 

Decizia a fost luată după ce mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate pe teritoriul micuțului stat Singapore la persoane revenite din Indonezia.

Indonezia este a patra țară din lume la numărul de locuitori (n.r. – peste 260 de milioane de cetățeni), însă până acum a anunțat doar 19 cazuri de coronavirus. Singapore, pe de altă parte, cu mai puțin de șase milioane de oameni, are a doua cea mai mare densitate din lume, cu aproape 8.000 de oameni pe kilometru pătrat.

Experții susțin, însă, că numărul cazurilor din Indonezia ar fi mult mai mare.

Singapore a anunțat că persoanele cu coronavirus care vin în această țară își vor plăti cheltuielile medicale. Decizia a venit după ce doi cetățeni indonezieni, care avuseseră simptomele bolii, au ajuns în Singapore.

”Având în vedere că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește la nivel global, trebuie să ne așteptăm la o creștere a cazurilor și în Singapore, astfel că resursele noastre spitalicești trebuie să fie optimizate”, a spus ministrul Sănătății din Singapore, una dintre cele mai bogate țări din Asia, citat de Reuters.

Străinii care ajung în Singapore vor plăti doar tratamentul, care costă aproximativ 5.000 de euro, testarea fiind în continuare gratuită.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.