Țara europeană în care tinerii primesc bani ca să citească

În urmă cu aproape două săptămâni, televiziunea locală Tele 2 Drobeta Turnu Severin anunța că reprezentanții Primăriei Orșova au decis să acorde câte 200 de lei fiecărui tânăr, cu ocazia împlinirii vârstei majoratului.

Pe lângă bani, se mai acordă și o diplomă de „cetățean major și resposanbil al localității”, iar „acțiunea este menită să-i încurajeze pe tineri să se implice în activitatea orașului”. Însă nu se precizează și cum i-ar convinge acest ajutor pe tinerii orșoveni să se implice în probleme orașului.

Potrivit comentariului de pe site-ul de satiră harfa.ro, „cu alte cuvinte, în ziua în care împlineşte 18 ani şi devine cetăţean cu drept de vot şi bun de încadrat în câmpul muncii, tânărul orşovean primeşte nişte bani pe degeaba, ca un frumos îndemn de adaptare la mentalitatea românească”.

Și în Italia se dau bani la împlinirea vârstei de 18 ani, însă nu „pe degeaba”, ci în schimbul unui efort intelectual. Italienii vor demara începând cu data de 15 septembrie o campanie prin care vor să le îndrepte atenția tinerilor către cultură.

Potrivit The Independent, când vor împlini vârsta majoratului tinerii italieni vor primi câte 500 de euro, sub formă de vouchere, pentru a-i cheltui pe cărți, bilete la concerte, spectacole la teatru, cinema, intrări în muzee sau pentru vizite în parcurile naționale.

În total, peste 575.000 de tineri ar urma să beneficieze de această campanie. Guvernul italian își propune ca anul viitor să facă o campanie de vouchere și pentru profesori. Acestea ar urma să fie folosite pentru achiziția de materiale care să-i ajute în profesia lor.

https://greatnews.ro/carti-pe-care-trebuie-sa-le-citesti-intr-o-viata/