Țara din Asia care a scăpat de coronavirus

Foto: Pixabay

Majoritatea cazurilor de infecție cu coronavirus au fost semnalate în China, de unde a și plecat Covid-19, boala care a băgat în sperieți întreaga planetă, însă există o țară din Asia care a scăpat deja de griji.

Ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat că toți cei 16 cetățeni ai țării din sud-estul Asiei care fuseseră infectați cu coronavirus s-au vindecat, scrie Bangkok Post.

Mai mult, din 13 februarie și până în prezent, în Vietnam n-a mai fost semnalat niciun caz de coronavirus.

Starea vietnamezilor care s-au îmbolnăvit cu noul virus din China este tot mai bună, au declarat oficialii vietnamezi, care a semnalat primele cazuri de coronavirus în 23 ianuarie.

Între timp, în Europa, virusul continuă să stârnească multă îngrijorare.

În Italia, 7 persoane au murit și alte 230 s-au îmbolnăvit de coronavirus. Italia este al treilea cel mai mare focar din lume, după China și Coreea de Sud.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că epidemia de coronavirus nu poate fi considerată o pandemie, deocamdată, însă a cerut tuturor statelor să fie pregătite pentru acest scenariu.

În nordul Italiei, unde au fost semnalate cele mai multe cazuri din Europa, orașele sunt sub carantină. Sunt deschise doar magazinele și farmaciile, în timp ce barurile și cluburile se închid la ora 6 seara.

În același timp, Uniunea Europeană a oferit un ajutor de 230 de milioane de euro pentru combaterea Covid-19.

Efectele financiare ale epidemiei de coronavirus încep să se facă simțite, bursa din Milano scăzând cu cinci procente în ultimele zile.